Zima nabírá svůj dech (i když letos to vypadá na dech velmi mělký a krátký) a mnozí z nás už touží svléci ze sebe všechny ty vrstvy šatstva a vystavit se hřejivým paprskům slunce a vůni otevírající se země. Zde tip jak si zkrátit čekání
HORKÁ ČOKOLÁDA S CHILLI
Tímto nápojem uspokojíte své chuťové pohárky a nadchnete každou návštěvu. Obzvlášť v zimě dokáže chilli čokoláda velmi zahřát
1 litr 12% smetany (postačí i mléko, pokud smetanu nemáte)
200 g kvalitní hořké čokolády
1 vanilkový lusk
1 svitek skořice
1 chilli paprička
3 lžíce medu (může být i cukr)
250 ml vody
Nejdříve rozřízněte chilli papričku a vyndejte z ní semínka. Poté ji vložte do kastrůlku, zalijte vodou a nechte vařit, dokud se voda nezredukuje na polovinu. Do jiného hrnce nalijte smetanu, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a skořici a přiveďte opatrně k varu. Poté stáhněte plamen na minimum, vložte nalámanou čokoládu, oslaďte medem a míchejte do úplného rozpuštění. Následně vyndejte koření a po troškách přilévejte chilli vývar, dokud nebude chuť čokolády podle vás ideální.
Dobrou chuť 🙂